Over ons

Wij zijn één van bio pioniers in de verwerking van biologische granen; al meer dan veertig jaar verwerken wij graan van korrel tot eindproduct. Dit doen wij volgens een uniek, authentiek productieproces waarin smaak en kwaliteit naast transparantie en duurzaamheid centraal staan.

‘Hoe bio is bio als je iets van ver weg haalt als het van dichtbij kan komen….’

De Halm is Nederlands enige biologische ontbijtgranenfabriek waar alle processtappen van pletten van het graan tot het bakken en verpakken in bulk en consumentenverpakkingen binnen het bedrijf gedaan worden. Ook zijn wij in Nederland de enige producent van biologische havermout. Wat ons ook uniek maakt is dat wij zoveel mogelijk werken met Nederlandse granen. Als het graan in Nederland geteeld kan worden en ook beschikbaar is gebruiken wij ook Nederlands graan. Hiermee werken we mee aan het in stand houden van of zelfs verhogen van de biodiversiteit in Nederland.

De Halm is in 1977 opgericht door een paar biologische pioniers. Zij zagen destijds al in dat biologische voeding de toekomst is, en verwerkten toen al lokale en duurzaam geteelde granen. Dit gebeurde aanvankelijk in boerenschuren in de regio. In 1985 werd het eerste officiële bedrijfspand in gebruik genomen. In dit pand huist nog steeds de huidige pletterij.

Onze mensen, ons meesterschap

Meesterschap is niet alleen het selecteren van de beste grondstoffen en het hebben van een uniek proces. Het grootste deel van ons meesterschap wordt ingevuld door onze mensen, onze meesters. Er is geen opleiding tot graanpletter en het duurt jaren voordat je dit proces perfect in de vingers hebt. Daarnaast is het mengen en verpakken van ontbijtproducten een meesterschap op zich; disciplines die onze meesters tot in detail beheersen. Ons hechte team zet zich dagelijks in om de mooiste ontbijtproducten te maken met kennis, liefde en passie. Uw product is onze zorg.

De Halm staat voor openheid, eerlijkheid en duurzaamheid. Daarom staan onze deuren voor iedereen open. Wij nodigen u dan ook van harte uit om de mogelijkheden voor een samenwerking bij ons te komen bespreken. We geven u dan meteen een kijkje in de keuken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies nodig?

 Wij staan voor je klaar!

Zie jij door het haverveld de havermout niet meer? Plan een adviesgesprek en we kijken samen of wij iets voor jou kunnen betekenen!

Plan adviesgesprek