Verpakkingsvorm: een belangrijke keuze

Wat is de beste verpakking voor een product? Een simpele vraag waar op verschillende manieren goed over nagedacht moet worden. Waar moet je rekening mee houden? Lees het hier!

Verpakken is meer dan alleen het product beschermen. Verpakken is het bewaren van de inhoud maar ook gelijk presenteren en informatie geven. Dit kan in verschillende materialen en vormen als het gaat om ontbijtgranen.

Materiaalkeuze

Er zijn diverse materialen beschikbaar; van plastic en karton tot biologisch afbreekbaar en biobased. Het soort dat u kiest hangt af van bijvoorbeeld de missie en visie van uw bedrijf, de boodschap die u wilt overbrengen, maar ook uw soort klant.

Verpakkingsvorm

Gaat u voor een basic vorm zoals een folie, kiest u voor een stazak of voor een luxere uitstraling zoals een bag in box of koker? Wat is gangbaar voor vergelijkbare producten, hoe kunt u het onderscheid maken zodat de consument voor uw product kiest? Daarnaast moet u nadenken over kleurgebruik (hoe meer kleuren, hoe duurder een verpakking wordt) en of u voorbedrukte folie wenst, of wilt werken met een etiket aan de voor- en achterzijde.

Omdoos

Ook de omdoos is een belangrijk onderdeel van het geheel. De omdoos kan een deel van uw concept of boodschap zijn! Andere belangrijke factoren zijn: hoeveel stuks wilt u in een omdoos verpakken, hoe passen er zoveel mogelijk dozen op een pallet (palletconfiguratie) en hoe stevig moet de doos zijn.

De Halm kan diverse verpakkingsvormen verwerken op de aanwezige productielijnen. Voor ieder vraagstuk zijn er oplossingen, al dan niet met onze partners. Wilt u meer weten? Laat het ons weten, we praten u graag bij!