Onze Merkwaarden

MEESTERSCHAP

Granen pellen, pletten en verwerken doe je niet zomaar, het is een ambacht. Wij noemen dat meesterschap. Sinds de oprichting in 1977 worden in onze graanpletterij granen gepeld, geplet en verwerkt tot biologische graanvlokken, muesli’s en granola’s. Waar oprichter Harrie van Grinsven op zolder aan de slag ging met een graanmolentje en hamer, hebben we inmiddels een compleet ingerichte fabriek, maar het meesterschap is gebleven. Als één van de enige bedrijven in Nederland vindt het hele proces van het pletten van de granen tot aan het verpakken van de producten plaats in onze eigen fabriek, en daar zijn wij trots op.

BIOLOGISCH

Een gevarieerd landschap vol planten, bloemen en bijen, daar houden wij van. Daarom gebruiken wij uitsluitend biologische ingrediënten, het liefste van zo dichtbij mogelijk.

Biologische landbouw draagt bij aan een grotere biodiversiteit en een gevarieerd landschap. Daar houden wij van. Daarom gebruiken wij uitsluitend biologische ingrediënten. Maar hoe biologisch is bio als je kiest voor de goedkoopste ingrediënten van ver weg? Wij kiezen voor het lekkerste van dichtbij en beperken zo onze foodmiles. We gebruiken voornamelijk granen van Nederlandse bodem en werken samen met biologische boeren die een eerlijke prijs voor hun gewassen krijgen.

OPEN & TRANSPARANT

Wij zijn trots op ons meesterschap en dat mag iedereen horen en zien. We vertellen graag ons verhaal, ook wanneer dat niet perfect is. De productie van onze producten kent geen geheimen en daarom is iedereen zowel online op onze website, social media en 3D-virtuele tour, als offline in onze pletterij welkom om te zien hoe wij te werk gaan. We vertellen graag ons verhaal, ook wanneer dat gaat over dingen waarin wij onszelf nog kunnen verbeteren, zoals onze zoektocht naar duurzame verpakkingen.

INSPIREREND

Wij willen iedereen aansteken met onze passie voor biologische granen. Daarom inspireren we je met onze recepten en verhalen over biologische voeding. De missie van de Harrie van Grinsven, de oprichter van De Halm, was het toegankelijk maken van biologische voeding voor iedereen. Deze missie zetten wij nog elke dag voort. Dat doen we niet alleen door een heel assortiment aan biologische graanvlokken, muesli’s en granola’s te maken, maar ook door jou te inspireren hier lekkere en gezonde gerechten mee te maken. We helpen je op weg met onze gevarieerde recepten en vertellen je meer over biologische voeding op onze blog en in ons magazine GRAAN.