Meesters van De Halm: ‘Het lekkerste van dichtbij’

De Halm is al een lange tijd dé partner in private labels voor biologische ontbijtgranen, maar wist je dat we ook een ontzettend sterk eigen merk hebben? Sinds 1977 verwerken wij als Meesters van De Halm op unieke wijze biologische granen van voornamelijk Nederlandse bodem tot vlokken, muesli’s en granola’s. Granen pellen, pletten en verwerken doe je niet zomaar, het is een ambacht. Wij noemen dat meesterschap. Als enige bedrijf in Nederland vindt het hele proces van het pellen & pletten van de granen tot aan het bakken & verpakken van de producten plaats in onze eigen fabriek, dat geeft ons met recht de titel ‘Meesters van De Halm’.

Hoe het allemaal begon

In de jaren 70 zegde Harrie van Grinsven zijn baan bij een groot voedingsmiddelenbedrijf op. Harrie wilde op een eerlijke en transparante manier een product maken dat goed is voor mens en milieu. Samen met een groep gelijkgestemden richtte hij in 1977 graanpletterij De Halm op, waar biologische granen van Nederlandse bodem verwerkt werden tot graanvlokken en muesli’s.

Meesterschap

Inmiddels zijn we een hoop jaren verder en zijn het graanmolentje en de hamer uit Harrie’s garage vervangen door een compleet ingerichte graanpletterij en bakkerij. De passie voor biologische granen en het meesterschap waarmee we te werk gaan zijn gebleven. In onze graanpletterij in Heeswijk-Dinther verwerken we nu dagelijks met een team van échte meesters granen tot graanvlokken, muesli’s en granola’s. Daar zijn we trots op!

Het lekkerste van dichtbij

Wij houden van een gevarieerd landschap vol planten, bloemen en bijen. Daarom gebruiken we uitsluitend biologisch geteelde ingrediënten. Biologisch landbouw draagt namelijk bij aan een grotere biodiversiteit en een gevarieerd landschap. Maar hoe biologisch is bio als je kiest voor de goedkoopste ingrediënten van ver weg? Wij kiezen voor het lekkerste van dichtbij en beperken zo onze foodmiles. We gebruiken voornamelijk granen van Nederlandse bodem en werken samen met biologische boeren die een eerlijke prijs voor hun gewassen krijgen.

Een eerlijk verhaal

De productie van onze producten kent geen geheimen en daarom is iedereen zowel online op onze website, social media en 3D-virtuele tour, als offline in onze pletterij welkom om te zien hoe wij te werk gaan. We vertellen graag ons verhaal, ook wanneer dat gaat over dingen waarin wij onszelf nog kunnen verbeteren, zoals onze zoektocht naar duurzame verpakkingen. Zie jij dingen die wij beter kunnen doen of heb jij suggesties om ons merk nog beter te maken, laat het ons dan vooral weten.

Benieuwd?

Ben je benieuwd wat Meesters van De Halm aan producten te bieden heeft? Neem dan een kijkje in onze assortimentsflyer