Havergrutten: dé ideale rijstvervanger

Bij De Halm maken we drie producten van haver. Als we de haverkorrel pletten, dan krijg je havervlokken. Als we de korrel knippen en dan gaan pletten dan krijg je havermout. Maar juist die geknipte korrel biedt veel mogelijkheden! De naam hiervan? Havergrutten oftewel 'steel cut oats'. Aangenaam.

Doordat havergrutten niet geplet zijn, behouden ze hun robuuste haversmaak en hebben ze een heerlijke nootachtige bite. En bovendien blijven alle voedingsstoffen in de korrel. Doordat havergrutten minder bewerkt zijn, moeten de havergrutten ook iets anders bereid worden.

Het koken duurt iets langer, maar je krijgt er een heel andere pap van. Gebruik havergrutten als basis voor overnight oats of in een vers bereid ontbijt. Maar minstens zo interessant: havergrutten zijn dé ideale rijstvervanger! Ze geven meer smaak en bite aan je gerecht, en ze geven je een langer verzadigd gevoel. Gebruik ze in risotto, in nasi, shakshuka en proef het verschil in smaak.

Heeft u de havergrutten nog nooit zo bekeken, en wilt u het zelf eens testen? Wij sturen graag een zakje op zodat u zelf de veelzijdigheid van havergrutten kunt ervaren. Ook hebben we diverse recepten op onze website en op onze Pinterest-pagina, als inspiratie. Interesse in een private label variant of wilt u een zak bestellen? Hij is verkrijgbaar in onze webshop.