Haver: gezond, lekker en van dichtbij

De graansoort die bij De Halm het meest verwerkt wordt is haver. Haver is al tijden erg populair en dat is niet voor niets. We vertellen je graag waarom er (wat ons betreft) nóg meer haver gegeten mag worden!

Haver is gezond. En al helemaal de havermout, havervlokken en havergrutten die wij bij De Halm maken. Die zijn namelijk 100% volkoren, wat inhoudt dat de complete korrel gebruikt wordt en je dus de meeste vezels en gezonde bacteriën binnen krijgt. De vetzuren in haver zorgen voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten. Omdat haver zorgt voor een langzame afgifte van koolhydraten behoud je langer een verzadigd gevoel. Met haver als ontbijt krijg je pas bij de lunch weer honger!

Haver is lekker. Zeker als je het als havermout verwerkt in een heerlijke smoothiebowl bij het ontbijt, met havergrutten bijvoorbeeld een lekkere shakshuka bereidt of een sportmuesli met havervlokken eet na het sporten als herstel. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

Haver komt van dichtbij. Voor ons merk Meesters van De Halm gebruiken we 100% Nederlandse biologische granen; zo halen we niet het goedkoopste van ver weg maar het lekkerste van dichtbij. De Nederlandse graanvelden met biologische granen dragen bij aan meer biodiversiteit, wat goed is voor mens, dier en milieu.

Wil je een kijke nemen hoe we de haver verwerken? Kijk dan een op onze virtuele rondeiding