Meesters van De Halm

Meesters van De Halm is ons eigen merk in biologische ontbijtgranen. Als merk Meesters van De Halm geloven we in pure, biologische en duurzame producten. Ons huidige bedrijf werkt nog altijd volgens de oorspronkelijke filosofie van de oprichter Harrie van Grinsven: met respect voor mens en milieu. Respect voor het milieu betekent voor ons ook zo duurzaam mogelijk werken.

Graanvlokken

Aan de graanvlokken van Meesters van De Halm wordt helemaal niets toegevoegd. 100% biologische en pure geplette granen dus.

Glutenvrije vlokken

Onze fabriek heeft een speciale glutenvrije pletlijn om zo te kunnen garanderen dat deze vlokken 100% glutenvrij zijn.

Muesli

Onze muesli’s bestaan uit onze pure graanvlokken gemengd met noten, pitten, zaden en/of vruchten.

Krokante muesli

Onze krokante muesli’s bestaan uit krokant gebakken granen met daar aan toegevoegd noten, pitten, zaden en/of vruchten.

Crunchy muesli

Onze crunchy muesli’s zijn extra krokant door het toevoegen van rice crispies. De gebakken granen worden verrijkt met noten, zaden, kruiden, vruchten en/of chocolade.

Flakes

Krokante flakes, 100% volkoren.

Granola

Ons assortiment bevat gezonde granola’s met een laag suiker gehalte. Ook hebben we bijzondere granola’s met kruiden – echte verwenproducten.

Porridge / pap

Bijzondere porridges die makkelijk en snel te bereiden zijn.

Kruiden granola

Twee verwengranola’s die ontzettend bijzonder van smaak zijn door het gebruik van basilicum en rozemarijn.

Oven gebakken noten en zaden

Een mix boordevol noten en zaden, gebakken in de oven met olijfolie en op smaak gebracht met kaneel, gember, zeezout en ahornsiroop.

Meer informatie of bestellen via onze webshop?

Meesters van de Halm: het beste van dichtbij!

100% biologisch

Alle producten in ons assortiment zijn helemaal biologisch. Zo dragen we bij aan een hogere biodiversiteit en een mooier landschap.

Nederlandse Granen

Voor onze eigen merken gaan wij niet voor het goedkoopste van ver weg, maar voor het lekkerste van dichtbij! Minder foodmiles voor een gezonder milieu.

Glutenvrije producten

In ons assortiment zitten ook glutenvrije producten om de vraag hierin tegemoet te komen.

100% vegan

We werken er als merk hard aan om in 2022 enkel plantaardige producten te produceren.

Nederlandse granen

De granen die verwerkt zijn in ons merk komen waar mogelijk van Nederlandse bodem. Wanneer dit niet mogelijk is, denk hierbij bijvoorbeeld aan gierst of rijst welke niet in Nederland verbouwd kunnen worden, halen we ze alsnog van zo dichtbij mogelijk. Zo komt de rijst die we gebruiken om onze rijstvlokken van te maken uit Italië. Niet het goedkoopste van ver weg dus, maar het lekkerste van dichtbij.

De granen komen dus uit Nederland mits dit mogelijk is en er voldoende beschikbaar is. Bij de teelt van granen zijn we namelijk altijd afhankelijk van moeder natuur. Daarom zijn we altijd op zoek naar Nederlandse biologische telers die met ons een langdurige samenwerking aan willen gaan. Kent u of bent u een biologische teler? Dan komen we graag met u in contact. Door zoveel mogelijk met Nederlandse granen te werken is de ecologische voetafdruk het kleinst en dragen we bij aan een gezond bestaan van de Nederlandse biologische landbouw. Daarbij voldoen alle granen die Meesters van de Halm gebruikt aan onze strenge kwaliteitseisen.

Fairtrade

Met Meesters van de Halm kijken we verder dan onze eigen biologische graanpletterij. Daarom steunen we ook actief Fairtrade. We zijn vertegenwoordigd in de Fairtrade-commissie van onze gemeente, die in 2016 officieel werd benoemd tot Fairtrade-gemeente. We verwerken dan ook enkel fairtrade chocolade in onze producten

Bezoek hier de Meesters van De Halm-website voor de consument.

Advies nodig?

 Wij staan voor je klaar!

Zie jij door het haverveld de havermout niet meer? Plan een adviesgesprek en we kijken samen of wij iets voor jou kunnen betekenen!

Plan adviesgesprek