Volg ons op Twitter! Volg ons op Facebook!
 

Havervlokken

Havervlokken

Haver dat ooit als onkruid onder tarwe en gerst groeide, is later ook zelf in cultuur gebracht. Qua samenstelling wijkt het enigszins af van tarwe, rogge en gerst door een hoger vet- en eiwitgehalte. Dit vet bevat de wezenlijke vetzuren die in de menselijke voeding onmisbaar zijn.

Haver groeit vrij gemakkelijk, ook op arme gronden en in een kil klimaat (b.v. Schotland). Het merendeel van de verbouwde haver groeit met een pel, de zg. kroonkaf. Deze geeft een goede bescherming tegen aantasting van de zachte korrel. Evenals voor gerst geldt ook voor haver dat hij vóór consumptie gepeld moet worden.

De kooktijd van havervlokken bedraagt 30 minuten met een naweltijd van 10 minuten.

 

De voedingswaarde van 100 gram havervlokken is:

Energie_____________________1596 Kj (381.1 Kcal)
Eiwit _______________________13.5 g
Koolhydraten ________________62.0 g
Waarvan suiker ______________1.0 g
Vet_________________________7.0 g
Voedingsvezel________________5.6 g
Natrium _____________________0.025 g

Havervlokken
Sitemap|Webdesign by Applepie
De Morgenstond 15 | 5473 HE Heeswijk-Dinther
T: +31 (0)413 29 30 90 | E: info@dehalm.nl